2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Vucsics: Olyan katonai konfliktus jöhet, amilyen a II. világháború óta nem volt

A szerb államfő New Yorkban tartózkodik, ahol részt vesz az ENSZ Közgyűlésén. 

Egy-két hónapon belül a világ olyan konfliktusba kerülhet, amilyenre a második világháború óta nem volt példa, számítson mindenki arra, hogy a Nyugat viszonya Oroszországgal és Kínával megromlik, a konfliktus globális szintre terjeszkedik

- mondta Alekszandr Vucsics majd hozzátette:

Mi "kicsik" mindannyian, akik biztonságban akarunk lenni és biztonságot akarunk nyújtani az állampolgároknak, nincs jó hírünk, és arra számítok, hogy az elkövetkezendő időszakban mindaz, amit látni fogunk, csak tovább bonyolítja a nagy hatalmak közötti kapcsolatokat. Nyugat és az Orosz Föderáció, valamint a Nyugat és Kína között.

Koszovóról is beszélt

Egy másik állam visszavonta az önmagát kikiáltó Koszovó függetlenségének elismerését . dicsekedett a szerb elnök.
 
„Újabb feljegyzést kaptam Koszovó függetlensége elismerésének visszavonásáról... Szeretném elmondani Szerbia polgárainak, hogy ez egy újabb mappa az állampáncélszekrényünkben, egy újabb cetli, ezért erősítjük a pozíciónkat legalább ebben a szervezetben és továbbra is dolgozunk ezen” – hangsúlyozta.

Vucsics szerint Belgrád "harcolni és hallgatni" fog, amíg Pristina meg nem próbál csatlakozni az új nemzetközi struktúrákhoz. Ha ez megtörténik, Koszovó "meg fog lepődni", hogy hány ország, különösen az ENSZ-tagok, nem értenek egyet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató