2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Demszky volt tanácsadója beállt Árnyék Klára mögé

„Budapesten rabszolgaság nincs, de teljes kiszolgáltatottság van” – fogalmaz Bruck Gábor, aki szerint „ilyen helyzetben az ellenállás gondolata releváns.”

Ő úgy látja, mostanra „az MSZP, a Párbeszéd és az LMP már nincs,” a Jobbik pedig „szétesett,” így „maradt a DK és a Momentum.”

Pontosabban csak a DK van, hiszen amikor az ország a legnagyobb válságát éli, akkor a Momentum tisztázó beszélgetést kezd az ellenzék hibáiról. Azt hiszem, a Momentum még nem eléggé érett ahhoz, hogy a politikát formálja” – fogalmaz a bejegyzésben.

Bruck szerint most „Dobrev kezében nincs semmi más, mint egy mikrofon,” de „ez elég ahhoz, hogy valamit elindítson, a vasárnapi beszédében megtette.” 

„Jó beszédet tartott, de a meghirdetett árnyékkormány sikere már nem tőle függ. Az árnyékkormány mozgósító ereje nem is Gyurcsány Ferencen múlik. Az árnyékkormány sikere vagy bukása kizárólag az ellenzéki szavazókon múlik. Az ellenállás és a megszabadulás gondolata itt van, ezt próbálja Dobrev Klára ellenzéki aktivitássá formálni” – véli a posztban, és leszögezi: drukkol a DK akciójának és bármit támogat, ami „segít kiszabadulni a Fidesz szorításából.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató