2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Putyin bejelentette: részleges mozgósítás jön

Meghirdették a részleges mozgósítást Oroszországban, a rendeletet aláírták.



Ezt Vlagyimir Putyin jelentette ki beszédében:

"Csak a jelenleg tartalékos állományban lévő állampolgárokat, és mindenekelőtt azokat, akik a fegyveres erőknél szolgáltak, rendelkeznek bizonyos katonai szakterületekkel és megfelelő tapasztalattal, fogják behívni katonai szolgálatra.

A katonai szolgálatra behívottak, mielőtt az egységekhez küldik őket, feltétlenül további katonai kiképzésen fognak részt venni, figyelembe véve egy speciális katonai művelet tapasztalatait.

A Nyugat célja Oroszország megosztása és elpusztítása. Ezeket a terveket már régóta szövögetik, bár országunkat sok szétszakadt és ellenséges régióra akarják változtatni. Ukrajna pedig egy oroszellenes fellegvár lett

- mondta az orosz elnök

Nem lehet, nincs erkölcsi jogunk arra, hogy a hozzánk közel álló embereket a hóhér darabokra tépje. Nem tehetjük meg, hogy nem válaszolunk arra az őszinte vágyukra, hogy maguk határozzák meg a sorsukat" - tette hozzá.

Vlagyimir Putyin ígéretet tett arra, hogy biztonságos feltételeket biztosít a népszavazások megtartásához az LPR, a DPR, Zsaporozsje és Herszon régióban:

"Tudjuk, hogy a neonáciktól felszabadított területeken - és ez elsősorban Novorosszia történelmi földjei - élő emberek többsége nem akar a neonáci rezsim igája alá kerülni. Zaporozsjában, a Herszon régióban, Luganszkban és Donyeckben látták és látják azokat az atrocitásokat, amelyeket a neonácik a megszállt területeken, a Harkovi területen követnek el - mondta.

Bandera és a náci büntetők örökösei embereket ölnek, kínoznak, börtönbe vetik őket, leszámolnak és kigúnyolják a civileket" - jelentette ki Putyin.

Putyin elmondta: A mozgósítási intézkedések ma kezdődnek. A mozgósítottak megkapják a szerződéses katonák státuszát és a megfelelő fizetést.

Ha a területi integritását fenyegetik, Oroszország minden rendelkezésre álló eszközt bevet, ez nem blöff

- mondta az orosz elnök.

Putyin figyelmeztette az Oroszországot atomfegyverrel zsarolni próbálókat:

a szél az ő irányukba fordulhat

Az orosz elnök közölte: A nyugati országok arra kényszerítik Kijevet, hogy az ellenségeskedést tolja át Oroszországba.

Putyin szerint a Nyugat átlépte a határt, felelőtlen politikusok arról beszélnek, hogy támadó fegyvereket szállítanak Ukrajnának, a felszereléseket Oroszország megtámadására használják fel.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató