2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Ukrán focista: mindenhonnan ki kell tiltani az orosz sportolókat!

Az ukrán válogatott szövetségi kapitánya, Andrij Jarmolenkó a skót válogatottal vívott Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt azt mondta, az orosz sportot és futballt el kell szigetelni a világtól.

Kedden az UEFA bejelentette, kizárták Oroszországotr a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőiből

Az orosz szövetség (RSF) kedden jelentette be, hogy mindez az európai szövetség (UEFA) februári döntésének következménye: a szervezet akkor úgy határozott, hogy Oroszország ukrajnai katonai agressziója miatt visszavonásig kizárja az orosz klubokat és nemzeti csapatokat a versenysorozataiból.

Az oroszok – az RSF és négy klub közösen – fellebbeztek a döntés ellen, de a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) júliusban elutasította az orosz kérelmet – írta az nso.hu.

A múlt héten a két év múlva Eb-házigazda németek azzal a kéréssel fordultak az UEFA-hoz, hogy az oroszbarát politikát folytató fehéroroszok se vehessenek részt a kvalifikációban. A fehérorosz együtteseket az UEFA nem zárta ki a sorozataiból.

Az ukrán focista megbüntetné az orosz sportolókat

 "Véleményem szerint az orosz futballt, az összes orosz sportot, az egész országot el kell szigetelni a világ többi részétől. A válogatott összes játékosa azt szeretné, ha Oroszországot a lehető legnagyobb mértékben megbüntetnék. Mi amellett vagyunk, hogy elszigeteljék őket a világtól. Örülök, ha kizárják őket minden versenyről, nem csak a futballból"

- mondta Jarmolenkó egy sajtótájékoztatón.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató