2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

A szerb futballista elutasította az ukrán és a szivárványos karszalagot is

A szerb labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, Dušan Tadić nem viseli majd a szivárványszínű szövetségi kapitányi karszalagot a közelgő katari világbajnokságon – jelentette az NBC Sports.



A labdarúgás világbajnokságot irányító testületére (FIFA) több európai szövetség is heves nyomás nehezedett, és azt követelték, hogy kapitányuk szivárványszínű szalagot viseljen a világbajnokságon, ami a labdarúgásban a "diszkrimináció minden formája elleni küzdelmet jelképezi".

– Ennek a szalagnak a viselése egyértelmű üzenetet küld a világnak – mondta Harry Kane, az angolok játékosa a brit sajtónak.

Megkezdődött a labdarúgásban való diszkrimináció elleni „One Love” kampány Hollandiában, amelynek válogatottja Katarral van egy csoportban, a 13 európai válogatottból nyolc szivárványszalagot szeretne viselni.

Ezek Franciaország, Németország, Hollandia, Svájc, Anglia, Wales, Belgium és Dánia.

Szerbia, Horvátország, Portugália és Spanyolország viszont nem vett részt a kampányban, Robert Lewandowski lengyel kapitány pedig az ukrán zászló színeiben pompázó szalagot visel majd a karján.

Tadić ellenáll Hollandiában: Csak a szerb futballista nem viselt Ukrajna támogató szalagját

Dušan Tadić volt az Ajax RKC elleni 3-2-es győzelmének hőse, amikor gólt szerzett, de a meccs után kritizálták.

Nem a szerb labdarúgó játéka miatt jöttek a kritikák, hanem azért, mert Tadić nem ítélte el Oroszország Ukrajna elleni katonai támadását. A holland újságírók aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy Tadić, mint sok más európai nagycsapat kapitánya, nem viselt az ukrán zászló színeiben pompázó karszalagot.

Pontosabban az Eredivisie 25. fordulójában minden kapitány az ukrán zászló színeiben húzott karszalagot, kivéve Tadićot, aki nem fejezte ki szolidaritását ezzel az országgal.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató