2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Financial Times: Az EU-nak keményen nyomást kell gyakorolnia Magyarországra a jogállamiság terén

„Az Európai Bizottság e heti javaslata, miszerint Magyarországtól 7,5 milliárd eurónyi kohéziós forrást kell visszatartani, már régóta váratott magára” – áll a brit lap hasábjain.

„Az Európai Unió évekig nem rendelkezett megfelelő mechanizmusokkal a demokratikus és jogi garanciák terén visszalépést elkövető tagállamok szankcionálására. A tavalyi új szabályok végre egy formális, használható eszközt adtak a kezébe: a pénzeszközök felfüggesztésének lehetőségét” – írja a Financial Times.

Az Európai Bizottság e heti javaslata, miszerint Magyarországtól 7,5 milliárd eurónyi kohéziós forrást kell visszatartani, már régóta váratott magára

– áll a brit lap hasábjain.

Orbán Viktor Magyarországa – amelyet az Európai Parlament múlt heti jelentése „a választási autokrácia hibrid rezsimjének” nevezett – az első, amely az úgynevezett jogállamisági feltételrendszer célkeresztjébe került. A lap szerint a kritikusok azzal vádolják Orbánt, hogy az EU támogatások nem csak a Fidesz-kormányt segítik az ország növekedésének és a magasabb életszínvonalnak az elérésében, hanem a lojálisok pártfogási rendszerének részeként is felhasználásra kerültek.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató