2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

„Hamarosan holtan találják a fürdőben egy rejtélyes betegség miatt” – Putyin halálát várja a Spectator szerzője

„Pontosan úgy bánnak el vele, ahogyan ő tette az ellenfeleivel” – fogalmazott Rod Liddle.

A The Spectator nevű brit konzervatív hetilap egyik szerkesztője, Rod Liddle most a The Sun nevezetű brit lapban publikált véleménycikket, amiben meglehetősen sarkosan fogalmazott Vlagyimir Putyinról.

Szerinte Putyin kétségbeesetten próbálja menteni az arcát miután az Ukrajna ellen indított háború eddig nem úgy alakult, ahogyan elképzelte.

Az orosz hadsereget először kiebrudalták Észak-Ukrajnából, amikor megpróbálta elfoglalni Kijevet.

Most, csodák csodájára, az ukránok 6000 négyzetkilométert foglaltak vissza Kelet-Ukrajnában, egészen a határig szorítva vissza az oroszokat” – írta a konzervatív publicista, aki szerint a második világháború óta ez a legnagyobb kudarc, amit egy szuperhatalom elszenvedett.

Hozzátette: „Putyin tudja ezt, mert ez Putyin hibája”. Liddle szerint ezért kezdett az orosz elnök újra atomfegyverekkel fenyegetőzni, és ezért mozgósít 300 ezer embert. „Őrült Vlad”, ahogyan a szerző nevezi Putyint, már látja, hogy Ukrajna akár meg is nyerheti ezt a háborút.

Amikor ez megtörténik, márpedig meg fog, az Putyin végét jelenti

– írta Liddle.

Hozzátette:

„Gyanítom, hogy egy nap, nem is olyan sokára, valamilyen rejtélyes betegség miatt holtan találják majd a fürdőkádjában. Pontosan úgy bánnak el vele, ahogyan ő tette az ellenfeleivel”

– közölte a szerző, aki szerint addigra már senki sem fogja siratni Oroszországban Putyint.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató