2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Élő közvetítésben égeti a gázt egy orosz férfi, így üzen Európának

Míg Európának az orosz gáz nélküli tél lehetőségével kell szembenéznie, egy orosz nemzetiségű férfi a nap 24 órájában, a hét minden napján, élőben égeti gáztűzhelyét a Twitch nevű, videójáték közvetítésére használatos weboldalon.

Élőben közvetíti éjjel-nappal égő gáztűzhelyét egy orosz férfi. A streamer azt állítja, a gázszámlája mindössze 1,44 euró (körülbelül 585 forint) havonta, még abban az esetben is, ha mind a négy gyűrű ég egész nap. Az ismeretlen Twitch-közvetítésének azt a címet adta:

Szeretettel Oroszországból.

 

A Mirror szerint a férfi akkor kezdte el az élő közvetítést, amikor az európai emberek egyre magasabb gázszámlákkal szembesültek. A streamer az aktuális időt mutató óra mellett egy hőmérőt is tett a gáztűzhely mellé, ami a helyiség hőmérsékletét mutatja. Ám személyazonosságát nem hajlandó elárulni, az oldalán csupán egy amerikai pornószínészről készült kép látható.

Hello! Üdvözöllek az orosz 24/7-es gázpazarlásban. A gázszámla CSAK 1,44 euró havonta

– írta bemutatkozásként a profiljához.

Pénzt szeretne keresni

A férfi elmondása szerint így szeretne pénzt gyűjteni egy új gáztűzhely megvásárlására. A kommentelőket azonban eléggé megosztja a műsor. Az egyikük azt írta a videó alá:

Vicces látni, ahogy gúnyolódnak velünk, miközben az egész gazdaságukat 20 évvel visszaküldték a múltba.

Eközben

Európa a téli gázfelhasználás csökkentésére készül, miután Oroszország szeptember elején nem nyitotta meg újra az egyik kulcsfontosságú gázvezetéket. Németország és Franciaország a középületek fűtésének csökkentését tűzte ki célul, Olaszország pedig korai bezárásokat és a közvilágítás 40 százalékos csökkentését tervezi.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató