2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kocsis Máté: Szabó Tímeáék ne csodálkozzanak, ha megint hazaárulózzák majd őket

A Fidesz frakcióvezetője a Facebookon reagált a mérhetetlen Párbeszéd közleményére.

Kocsis Máté ezt írta: 

Szabó Tímea és más baloldaliak a tegnapi közleményük után ne csodálkozzanak, ha megint hazaárulózni fogják őket itt-ott.

A Párbeszéd frakcióvezetője tegnap bejelentette, hogy nem támogatják az uniós megállapodáshoz kötődő javaslatok kivételes tárgyalását, tehát ha rajtuk múlna, hazánk elesne a neki járó forrásoktól.

(Attól most tekintsünk is el, hogy sok év parlamenti képviselőség után fogalmuk sincs, mi a különbség a sürgős, a kivételes és a házszabálytól eltéréssel folytatott tárgyalási rend között, keverik a dátumokat, és össze-vissza csúsztatnak.) 

A gond az, hogy tudniuk kellene, az Európai Bizottság október 4-ig kérte elfogadni a javaslatokat, márpedig ehhez speciális tárgyalási rend kell, amit nem fognak támogatni, mint megtudtuk. Megoldjuk nélkülük is, de sokat elmond az alantas szándékaikról. 

Ha október 4-ig nincsenek elfogadva a törvények, elveszhet az ország pénze, például a pedagógusok béremelésére szánt összegek is. Tudják ezt jól, ezért csinálják. 

Még egy apróság: Szabó Tímea a baloldali propaganda lelkes, ám fogalmatlan tudósításaiban azon kesereg, hogy milyen kevés idejük jut majd felszólalni, de azt persze elhallgatja, hogy az ellenzéki frakcióknak háromszor annyi idejük van beszélni, mint a kormánypártiaknak. 

Nem csodálkozunk semmin, de ők se tegyék.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató