2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Brit hírszerzés: Putyin pénteken Oroszországhoz csatolhat négy ukrán megyét

A brit Védelmi Hírszerzés összefoglalója szerint az orosz vezetők remélik, Putyin bejelentheti az ukrajnai népszavazás után a területek csatlakozását Oroszországhoz.

A Védelmi Hírszerzés Twitteren tette közzé legújabb jelentését, amely szerint Vlagyimir Putyin az ukrajnai megyékben meghirdetett, színlelt népszavazások eredményét az orosz Állami Duma mindkét kamarajának közös ülésén, pénteken kommentálhatja beszédben.

A Kreml-höz közelálló körök szerint reális az esélye annak, hogy Putyin beszédét fel fogja használni arra, hogy bejelentse Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja megyék csatlakozását Oroszországhoz. 

A népszavazások ezeken a területeken keddig, azaz szeptember 27-ig tartanak.

Az orosz vezetők a beszédtől azt remélhetik, hogy ismét megerősíti a lelkesedést az országban, hiszen a csatlakozással Putyin a február 24-én indult inváziót is legitimálhatja, sikernek adhatja el. De a hazafias érzelmeket alááshatja, hogy az ukrajnai fronton az orosz erők nem állnak valami jól, erről pedig egyre több információ szivárog be az orosz közvéleménybe - teszik hozzá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató