2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Franciák: figyelni fogjuk az emberi jogok és a terhesség-megszakításhoz való jog tiszteletben tartását Olaszországban

Franciaország figyelni fogja az emberi jogok és a terhesség-megszakításhoz való jog tiszteletben tartását Olaszországban – mondta hétfőn Élisabeth Borne francia miniszterelnök az előrehozott olasz parlamenti választások eredményével kapcsolatban.

A belügyminisztérium végleges adatai szerint az Olasz Testvérek, a Liga és a Hajrá Olaszország alkotta jobbközép szövetség a 200 fős felsőházban 112, a 400 tagú alsóházban 235 mandátumot szerzett az előrehozott parlamenti választáson. Giorgia Meloniék jobboldali szövetsége többséget szerzett az olasz parlament mindkét házában.

 „Természetesen az Európai Bizottság elnökével (Ursula von der Leyennel) együtt figyelni fogunk arra, hogy az olyan értékeket, mint az emberi jogok, a mások iránti tisztelet, nevezetesen a terhesség-megszakításhoz való jog, mindenki tiszteletben tartsa”

– jelentette ki a kormányfő a BFM hírtelevízióban.

A kormánypárti többségből Francois Bayrou, a centrista Modem elnöke úgy fogalmazott a France Info hírrádióban, hogy érezni lehet egész Európában a szélsőséges hullámot. Nagyon nagy a nyugtalanság az emberekben, amire választ kell adni – mondta a politikus.

(Hirado.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató