2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Idén nem szervez karácsonyi vásárt a főváros

A szervezőcég szerint már nincs idő megszervezni.

A fővárosi cég nem vállalta el az idei vásár megszervezését, miután a HVG szerint szakított az V. kerület és a főváros alá tartozó Budapest Brand a karácsonyi vásár szervezésével kapcsolatban.



Faix Csaba, a Budapest Brand vezetője szerint a főváros egyáltalán nem rendez 2022-ben karácsonyi vásárt, mert már nincs idő a rendezvény előkészítésére.

Miután az állam elvette a Fővárostól a Vörösmarty tér tulajdonjogát, a Budapest Brand még július végén megkereste az V. kerületi Önkormányzatot, hogy idén is szívesen megrendezi a vásárt”

– közölte Faix, aki szerint erre a megkeresésre szeptember elejéig nem kapott választ, az ekkor újraindult egyeztetések után pedig az V. kerület úgy döntött, hogy másnak ad lehetőséget a vásár megszervezésére.

Ezt állítása szerint a Budapest Brand kifejezetten sajnálja, mert az infláció és a gazdasági helyzet miatt mi már májusban ártárgyalásokat kezdtek a vásár építőivel és szolgáltatóival, hogy a látogatók terheit csökkentsék és a többség számára elérhetővé tegyék a vásárt.

A Budapest Brand szokásaihoz híven pályázaton választotta volna ki a kiállító kézműveseket és vendéglátósokat is. Erre most már idő hiányában aligha kerülhet sor”

– nyilatkozta Faix.

Az eddigi főszervező Budapest Brand vezetője azt mondta: „nem üzleti ok, hanem az V. kerület döntése miatt nem rendezi meg a Főváros nonprofit cége a vásárt”. A vásár megvalósítása a HVG számítása szerint százmillió forintba kerül, mivel a Vörösmarty tér már az V. kerület hatáskörében van, így nem kizárt, hogy vásár nélkül marad Budapest.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató