2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Makizaj: Az ellenzéki pártoknak egyáltalán nem kellene elindulniuk az önkormányzati választásokon

Dobrev árnyékkormányát a baloldal bukott messiása vakvágánynak tartja.

„Ha az önkormányzati választáson megosztott ellenzék indul, akkor a Fidesz fog győzni. Ezért fontos, hogy a pártok ne külön utakon járjanak, sőt én azt is szeretném, hogy ha a pártok nem is pártszínekben, vagy egyáltalán nem is indulnának” – jelentette ki Márki-Zay Péter hétfőn este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

A korábbi ellenzéki miniszterelnök-jelölt szerint az amúgy az európai parlamenti választásokkal egy napra időzített referendumon lokálpatrióta, civil közösségeknek kellene csak elindulni, hiszen – mint mondta – csak nekik van esélyük a Fidesz jelöltjeivel szemben. Márki-Zay szerint a pártok egyébként részt vehetnek ezen összefogásokban, valamint azt mondta, ha viták vannak, akkor előválasztásra van szükség az önkormányzati választások előtt.

Azt azonban kiemelte, hogy az európai parlamenti választáson nincs szükség teljes ellenzéki egységre.

Nem maradt ki a Dobrev Klára vezette DK-s árnyékkormány sem: Márki-Zay szerint ez csupán távolabb visz a Fidesz leváltásától, hiszen a Fidesznek Dobrev az ideális ellenfél, mivel – értékelése szerint – influenszereiken keresztül őt támogatták az előválasztáson is.

A politikus azt mondta, csak a sajtóból értesült arról, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) sikkasztás és pénzmosás gyanújával rendelt el nyomozást a Mindenki Magyarországa Mozgalom ellen. Szerinte viszont az ügyek azonnal tisztázhatók, mivel minden elszámolásuk elérhető az interneten is.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom ellen azért indult nyomozás, mert Márki-Zay többször is beismerte, hogy szervezete kapott támogatást az Egyesült Államokból.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató