2024. április 19. - Emma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Gulyás Gergely: Hosszabb lesz a téli szünet, elmarad az őszi

Ezekben a percekben kezdődött a kormányinfó.

Gulyás Gergely bejelentette:

Döntött a kormány, hosszabb lesz a téli szünet

Brüsszel nem ezt ígérte

A Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, hogy a szankciók ellenére is, Magyarországon a rezsicsökkentést sikerült fenntartani az átlagfogyasztásig. Megjegyezte, hogy

Magyarország a legnagyobb támogatási programot biztosítja a rezsi támogatására, átlagosan 181 ezer forint jut egy háztartásara.

Szerinte Brüsszel amikor bevezette a szankciókat, azzal ígérgette a tagállamokat, hogy a szankciók jobban fognak fájni Oroszországnak mint Európának, valamint, hogy közelebb kerül miattuk a háború vége. Ennek pontosan az ellenkezője lett az igaz, mi pénzeljük Oroszországot – tette hozzá.

December 22-étől Január 8-áig fog tartani a téli szünet az iskolákban

– jelentette be Gulyás.

Ebben az időszakban kormányzati igazgatási szünetet is tart az állam, így jelentős spórolásra van mód a közigazgatásban is, tette hozzá a miniszter. Bejelentette a miniszter azt is, hogy az önkormányzatok esetében Balla György feladata lesz, hogy koordinálja a tárgyalásokat a helyhatóságokkal a kiadáscsökkentésről főleg az energetikai területen. Minden önkormányzattal külön-külön fognak tárgyalni, tette hozzá. Balla György fideszes képviselő miniszteri biztosként fogja ezt a munkakört ellátni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató