2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Gyurcsányék eladják a lopott (Apró) villájukat

Gyurcsányék megválnak az Apró-villától. Legalábbis erre utalt a Partizánnak adott interjújában a szemkilövető.

A villa története dióhéjban:

A kommunisták által elzabrált villában Apróéknak társbérlője is akadt: az ’56-os ítéleteiről elhíresült vérbíró, Jahner-Bakos Mihály és családja. A hátsó telekszomszéd pedig maga Kádár János volt. A rendszerváltozás után pedig az Apró család immár „demokratikusan”, a piacgazdaság törvényeinek megfelelően tehette magáévá az egykori tulajdonosától elrablott ingatlant, miután a reprivatizációt elutasítva a III. Magyar Köztársaság inkább a kárpótlás jogintézményét szentesítette törvényben. A piacgazdaság hajnalán a harmadik generációba tartozó Dobrev Klára – akinek apja a pártállami bolgár titkosszolgálat vezetője volt –, Apró Antal unokája a 159 négyzetméteres „szociális bérlakást” huszonhárom évesen, egyedülállóként vásárolta meg 1995-ben a kerületi önkormányzattól, kevesebb mint kilencmillió forintért - írta a Magyar Hírlap.

- Az Apró-villát eladjuk majd egy éven belül, mert hárman maradtunk. Klára, Marci meg én. Klára ráadásul az idejének a nagy részét Brüsszelben tölti, ott kóválygunk abban a hatalmas nagy villában. Mi a csudát csinálunk mi ott? - fejtegette Gyurcsány, aki arra utalt, hogy a gyerekének és a feleségének túl nagy a 420 négyzetméter összterületű épületkomplexum.

A Szemlőhegy utcai ingatlan földszintjén egy 102 négyzetméteres, kétszobás, az első emeletén egy 220 négyzetméteres négyszobás és egy 159 négyzetméteres két egész és három félszobás lakás is helyet kapott. Emellett a tulajdoni lap nyilvántart egy 22 négyzetméteres garázst is. Tartozik hozzá uszoda, szolárium, szauna valamint belső lift.

- Egyáltalán nem alaptalan a feltételezés, hogy egy potenciális vevő közel félmilliárdos összeggel biztosítná be vételi szándékát. Ugyanis ilyen prémiumkategóriájú, egyedileg számon tartott villa nem sok van a piacon és a lehetséges vevők köre is igen szűk - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető szakértője.

- Amúgy egy hasonló kategóriájú, hatalmasnak számító, 1422 négyzetméteres telken álló, 420 négyzetméteres össz-lakóterületű, új építésű, energiatakarékos megoldásokkal felszerelt II. kerületi villa jelenlegi kínálati ára 500 millió-1 milliárd forint között alakul.

Azt viszont továbbra sem lehet tudni, hogy ki lehet a titokzatos vevő. Ahogy azt sem, hova költözik majd Gyurcsány.

Érdekesség, hogy a vagyonnyilatkozata szerint a bukott miniszterelnök csupán egy pápai, ötven négyzetméteres társasházi lakás, illetve egy kötcsei ingatlan ötven százalékával rendelkezik. Utóbbi az értékesebb: egy több mint 3000 négyzetméteres telken lévő, 267 négyzetméteres családi házról van szó, amelyen feleségével, Dobrev Klárával osztozik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató