2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Parkot neveznek el Wittner Máriáról Csepelen

Az 56-os szabadságharcos Csepel díszpolgára is volt, most az egykori Görgey iskola helyén álló, megújult parkot nevezné el róla Borbély Lénárd polgármester.

Wittner Mária volt fideszes országgyűlési képviselőről, Csepel díszpolgáráról nevezik el a volt csepeli Görgey iskola helyén álló megújult parkot – tájékoztatta a XXI. kerületi önkormányzat csütörtökön az MTI-t.

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) csepeli polgármester a döntés kapcsán elmondta: Wittner Mária rengeteg szenvedésen ment keresztül, mindazonáltal életútja példája a feltétel nélküli haza- és szabadságszeretetnek, a bátorságnak és a meg nem alkuvásnak. Egyszerre volt a kommunizmus áldozataira való emlékezés velünk élő történelmi jelentőségű személyisége, és „egy törékeny asszony, megtörhetetlen tiszta erkölcsiséggel és mély hazaszeretettel”.    

A közlemény szerint Wittner Mária néhány nappal ezelőtti halála pótolhatatlan veszteség, ezért döntöttek úgy, hogy örök emléket állítanak 1956 hősének. „Annak az embernek, aki – meggyőződésem szerint – példakép a jelen és az utánunk jövő nemzedékének, mert nemes lelkű, igazhitű és hazájához hűséges tudott maradni mindhalálig” – fogalmazott a polgármester.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató