2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Zaharova: Az amerikai titkosszolgálat befolyási övezetében történtek a robbanások

Zaharova a műsorban felszólította Joe Bident, válaszoljon arra a kérdésre, hogy ami a gázvezetékekkel történt, az a korábbi fenyegetések valóra váltása-e Washington részéről?


 
Az Északi Áramlat vezetékeivel kapcsolatos incidens Dánia és Svédország kizárólagos gazdasági övezetében történt, amelyet teljes mértékben az amerikai hírszerző szolgálatok ellenőriznek – jelentette ki Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője csütörtökön, a diplomata a Szolovjov Live médiacsatorna műsorában nyilatkozott.

Zaharova szerdán az Északi Áramlat-1 és -2 gázvezetékek megrongálódása kapcsán amerikai tisztségviselők év eleji nyilatkozataira emlékeztetett, miszerint az Északi Áramlat-2 „nem fog működni”.

Zaharova a műsorban felszólította Joe Biden amerikai elnököt, válaszoljon arra a kérdésre, hogy

ami szeptember 25-én és 26-án a gázvezetékekkel történt, az a korábbi fenyegetések valóra váltása-e Washington részéről?

Hangsúlyozta: bár a szóban forgó területtel kapcsolatban sok a találgatás, például az, hogy semleges vizeken található, az valójában Dánia és Svédország kizárólagos gazdasági övezete. Mint mondta: ezek az államok nagyon „NATO-orientált országok, tele amerikai fegyverekkel, amelyek teljes mértékben az amerikai hírszerző szolgálatok ellenőrzése alatt vannak, (...) és az utóbbiak teljes mértékben ellenőrzik az ottani helyzetet”.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató