2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Lengyelországban elütött három tűzoltót egy magyar kamionos

Lengyelországban két hónapos előzetes letartóztatásba helyeztek egy 21 éves magyar sofőrt, akit egy Krakkó közelében történt, halálos kimenetelű baleset okozásával gyanúsítottak meg - közölte csütörtökön a lengyel sajtó.

A keddre virradóan a lengyelországi A4-es autópályán történt balesetben meghalt egy lengyel tűzoltó, munkatársa (és egyben felesége) súlyosan, egy másik tűzoltó pedig könnyebben megsérült.

A tűzoltók eredetileg egy jávorszarvas és egy személygépkocsi összeütközése miatt avatkoztak be az autópálya mentősávjában. Hatósági jelentések szerint a beavatkozás helyszínéhez egy személygépkocsi közeledett, de időben lefékezett. Az autóba belehajtott azonban egy Iveco márkájú tehergépkocsi, amelynek magyar sofőrje elvesztette uralmát a jármű felett, és elütötte a mentősávban tartózkodó három tűzoltót.

A krakkói kerületi ügyészség szóvivője csütörtök este a PAP hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: az előzetes letartóztatásba vett magyar sofőrt szabadon bocsátják, amennyiben megfizeti a bíróság által meghatározott óvadékot.

Az elhunyt 38 éves tűzoltó önkéntes volt, hétköznap postásként dolgozott. Emléke előtt szerdai ülésén a szejm egyperces csenddel tisztelgett. Mateusz Morawiecki kormányfő a kis-lengyelországi vajda javaslatára rendkívüli, 25 éves életkorig járó nyugdíjban részesítette a tűzoltó négy gyermekét.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató