2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Bomlik a világ legócskább ellenzéke: az LMP kiszállhat az összefogásból

Ha az LMP egyik vezetőjeként arra gondolok, hogy nincs kerületi polgármesterünk, nincs főpolgármester-helyettesünk, nem vagyunk jelen a fővárosi közgyűlésben, ha csak a szervezeti szempontokat nézem, miért akarnék együtt indulni? Ennél csak jobb lehet – erről Ungár Péter, az LMP társelnöke beszélt a Spirit FM Ceglédi kérdezi című műsorában.

Ungár Péter a beszélgetésben úgy vélekedett, hogy ha tavaly ősszel megnyeri Czeglédy Csabával szemben az ellenzéki előválasztást Szombathelyen, akkor ma valószínűleg nem országgyűlési képviselő, mivel alulmaradt volna áprilisban a fideszes Hende Csaba ellenében.

Ungár elismerte, hogy nagyon szkeptikus volt az előválasztással szemben. Utólag is úgy látja: az előválasztás rossz kompromisszumok összegyúrása volt, az egyfordulós képviselőjelölti és a többfordulós miniszterelnökjelölti előválasztás kombinációját pedig a műsorban teljes abszurdumnak nevezte.

Arra a kérdésre, hogy a 2024-es önkormányzati választás előtt lesz-e előválasztás, Ungár Péter azt válaszolta, hogy az ellenzéki pártoknak először el kell dönteniük, hogy az önkormányzati választáson együtt vagy külön indulnak. „Ha az LMP egyik vezetőjeként arra gondolok, hogy nincs kerületi polgármesterünk, nincs főpolgármester-helyettesünk, nem vagyunk jelen a fővárosi közgyűlésben, ha csak a szervezeti szempontokat nézem, miért akarnék együtt indulni? Ennél csak jobb lehet” – tette hozzá Ungár Péter.

Ugyanakkor Baranyi Krisztina IX. kerületi vagy Örsi Gergely II. kerületi polgármestert az LMP Ungár szerint minden bizonnyal támogatni fogja, viszont Gajda Péter esetleges LMP-s támogatásán nagyon csodálkozna.

A beszélgetésben szóba került, hogy Ungár Péter mikor tervezte, hogy visszavonul a politikától, és az is, hogy az LMP evidensnek tartja-e, hogy a hivatalban lévő főpolgármestert kell támogatnia 2024-ben.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató