2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Gyurcsány őrjöng: megint kirúgtatok pár tanárt, rossz vége lesz ennek számotokra

A Demokratikus Koalíció elnöke egy terjedelmes posztot tett közzé a Facebook-oldalán, amiben az oktatás helyzetéről ír.

Gyurcsány Ferenc a bejegyzésében először arról a sztereotípiáról ír, hogy a fiatalok nem olvasnak, szerinte ez nincs így, hanem sok fiatal több nyelven beszél és olvas, csak nem a „klasszikus regényeket”.

„De többségüknek - csak példaként mondom- egyelőre nincs is sok köze a lehetetlen kötelező iskolai irodalomhoz, ezért azok elolvasása legtöbbször büntetés nekik” – írja a bejegyzésében.
Gyurcsány Ferenc kijelenti, hogy már ő sem emlékszik az Antigonéra és szerinte a fiatalok „olvashatnának olyat is, ami fűti a fantáziájukat, értik a nyelvét, talán még az iskolai szünetben is beszélnek róla”.

Majd ezek után rátért a pedagógusok helyzetére, amiről tömören írta meg, mit gondol.

„Most megint kirúgtatok pár tanárt. Valószínűleg jó embereket. Micsoda rongyemberek vagytok. Ugye tudjátok, hogy ennek csak rossz vége lehet számotokra!? Miért csináljátok akkor? A szemét újratermeli magát. Fájdalmas módon vannak szemetek, akik erre jelentkeznek pár százezer forintért. És megteszik” – írta a politikus.

Ezt követően egy filmet is ajánlott a fideszes politikusoknak, valamint egy Pink Floyd dalt is.

„Nézzétek meg a filmet! Esetleg hallgassátok meg ifjúságom egyik fent mutatott dalát is. Talán többet fogtok érteni a világból és felelősségetekből, mintha csak leporoljátok nagymama kredencén az Orbán nevű csávó lassan sárguló fényképét. A porrongyot időnként azért rázzátok ki! Belemegy az atka. És menjetek tüntetni. Egyelőre ennyi maradt. A nagyinak nem kell megmondani” – zárta gondolatait.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató