2024. április 20. - Tivadar
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Legalább 120 halottja van egy indonéziai futballmeccs után kitört tömegverekedésnek

Legalább 129 ember meghalt, 180-an pedig megsérültek egy indonéziai futballmeccs után kitört tömegverekedésben. Az Arema FC és a Persebaya Surabaya rivális csapatok mérkőzésének vége után a két szurkolótábor azonnal a pályára rohant, és egymásnak esett. A rendőrség könnygázzal fújta le a tömeget, ezután pánik tört ki. A könnygáz olyan sűrű volt, hogy többen megfulladtak. A feldühödött szurkolók megtámadták a rendőröket is, autókat borítottak fel, az áldozatok között két rendőr is van.

A stadionból menekülni próbáló tömeg összezsúfolódott a szűk kijáratnál, ahol sokan elájultak, mások a kerítéseken átmászva próbáltak kijutni a stadionból.

 

 

A Fifa szabályai szerint a mérkőzéseken sem a biztonsági személyzet, sem a rendőrök nem használhatnak gázt a tömeg oszlatására.

Az indonéz labdarúgó-szövetség vizsgálatot indított, a hatóságok szerint a nézők száma mintegy 4000 fővel haladta meg a stadion befogadóképességét. A Persebaya Surabaya szurkolói ugyan nem vásárolhattak jegyet a mérkőzésre – a szervezők tartottak az összecsapásoktól – azonban mégis 42 ezer jegyet adtak el a 38 ezer férőhelyes Kanjuruhan stadionba. Joko Widodo elnök elrendelte, hogy az indonéz élvonalbeli bajnokság minden mérkőzését le kell állítani a vizsgálat lezárásáig.

A labdarúgó-mérkőzéseken előforduló erőszakos cselekmények nem új keletűek Indonéziában, az Arema FC és a Persebaya Surabaya régóta riválisok.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató