2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Márki-Zay: Gyurcsány szándékosan tartja hatalmon Orbánt

„A legbiztosabb módja, hogy még Budapestet is visszavegye a Fidesz másfél év múlva, az az, hogy Gyurcsány Ferenc önállóan elindul ezen a választáson” – reagált az exminiszterelnök-jelölt a Partizán-interjúra.

A választási kampány időszakát idézve újra heti értékelőt tartott Márki-Zay Péter. A baloldal bukott miniszterelnök-jelöltje beszélt az ellenzéki sajtóban is nagy port kavart amerikai kampánypénzekről, és a partizános Gyurcsány-interjúról is.

A 1,8 milliárd forintnyi dollárról Márki-Zay rövidre zárta: minden törvényes volt, csak a Fidesz kapott Sorostól pénzt, és nyugodt lelkiismerettel áll az esetleges jogi következmények elé.

„Nekem Gyurcsány Ferenc nem az ideálpolitikusom, nagyon sok mindenben nem értek vele egyet: ugyanúgy elítélem őt, mint Orbánt, hogy titkos szerződéseket kötöttek Putyinnal, ugyanúgy elítélem őket azért, hogy egymás lopásait nem vizsgálták ki, és egymást hatalmon tartották, például a lex Polttal” – kezdte Márki-Zay, aki szerint „Gyurcsányék azzal, hogy egy csak DK-sokból álló árnyékkormányt alakítottak, Orbánt Viktort tartják hatalmon”. Hozzátette: azzal, hogy a DK-sok „tavaly nyár óta állandóan lejáratták” őt, a Gyurcsánypárt szintén Orbán Viktor szándékos hatalmon tartását valósította meg.

„Láttam, hogy mit csinált a választást alatt: egy fillért nem akart beadni a közösbe, egyetlen romát nem akart a parlamentbe, csak azt várta, hogy bukjuk el a választást, és aztán az egészet rámkenhesse” – sorolta Márki-Zay.

A hódmezővásárhelyi polgármesternek a Karácsony Gergely mögüli DK-s kifarolás belengetéséről is megvan a véleménye.

„A legbiztosabb módja, hogy még Budapestet is visszavegye a Fidesz másfél év múlva, az az, hogy Gyurcsány Ferenc önállóan elindul ezen a választáson. Hogyha nem koordinálnak a többi párttal, akár a civilekkel is, akkor nem a DK, hanem Fidesz fog győzni” – mondta Márki-Zay.

 

(Mandiner)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató