2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Bukott Vona a bukott Jakabról: Borzalmasnak tartom a politikai ámokfutását

A Jobbik korábbi bukott elnöke, aki a néppártosodással elvette az egykori radikális párt lelkét a Gulyáságyú című podcastban beszélt az ellenzékről, többek között utódjáról, Jakab Péterről, és a Jobbikról.

Elmondása szerint a néppártosodással úgy akart megszólítani baloldali szavazókat, hogy közben meg akarta őrizni a Jobbik konzervatív arcélét. Ehhez képest Jakab alatt a Jobbik annak a Gyurcsány Ferencnek a szövetségesévé vált, aki ellen a Jobbik alakult. 

Ezt azért nehezen lehet megemészteni, és ebből már nagyon nehéz felállni”

– értékelte a párt jelenlegi helyzetét Vona Gábor. 

Hangsúlyozta: annak a babérjait, hogy a Jobbik együttműködött a DK-val, már az azóta új formációban politizáló Jakab Péter fogja learatni. Vona elárulta kérdésre: a választás óta nem állt szóba Jakab Péterrel.

Borzalmasnak tartom az ő politikai pályafutását”

– fogalmazott a Jobbik korábbi bukott elnöke, elmondása szerint egyenesen „csitítania kell az érzelmeit” Jakab teljesítményét látva.

Vona emellett egyfajta „intellektuális hiátust” érzékelt a Jobbik akkori elnökénél, amit ha megmutatott volna, akkor – véleménye szerint – nem szerepelt volna olyan jól Márki-Zay Péter az előválasztáson. A hódmezővásárhelyi polgármesterről egyébként úgy gondolta: saját maga rombolta le a kampányát. 

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató