2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

LMBTQ-óvoda nyílik Németországban

A haladó Nyugat itt tart már...

Berlinben a jövő év elején nyílik először "meleg és leszbikus" óvoda. Az üzemeltető szerint már 60 gyermeket regisztráltak szüleik, akiknek megmutatják, milyen "melegnek vagy leszbikusnak lenni" - írja a Krone.at.

Amint arról a Bild című lap beszámolt, a Berlin-Schönebergben található meleg tanácsadó központ épületében egy többgenerációs ház épül homoszexuális, biszexuális, transzszexuális és interszexuális emberek számára, tanácsadó központtal, gondozási helyekkel és bölcsődével, ahogy Németországban az óvodákat nevezik.

Nagy érdeklődés

Az érdeklődés nagy, és már 60 előregisztráció van a 93 helyre. A gyerekek szivárványos családokból és olyan családokból érkeznek, akik a közelben laknak, és szükségük van egy napközis ellátásra. Ezeknek a gyerekeknek meg kell mutatni, milyen melegnek, leszbikusnak, transzneműnek vagy interszexuálisnak lenni - írja a lap.

Természetesen az óvodásoknak még nem kell tudniuk, hogy melegek, heterók vagy leszbikusok. Minden gyermeket szívesen látunk. Ha később nem lesznek heteroszexuálisak, ezeknek a gyerekeknek könnyebb lesz a coming out - áll a jelentésben.

Herceg feleségül veszi a herceget

Marcel de Groot ügyvezető igazgató egyszerűen magyarázza az óvoda pedagógiai megközelítését:

"Van például tíz közönséges gyermekkönyv és három olyan, amelyben a herceg egy herceghez megy feleségül.

És így folytatja: "Önmagában azonban a mi koncepciónk ugyanaz, mint más bölcsődéké. Az LMBTI* életmódnak egyszerűen csak egy kicsit láthatóbbnak kellene lennie."

Következetlenségek a táblán

Felháborodásra ad okot, hogy a német pedofília szószólója, Rüdiger Lautmann a meleg tanácsadó szolgálat igazgatótanácsában ül. A 86 éves férfi 1994-ben jelentette meg a "Die Lust am Kind. Portrait of the Paedophile" című könyvében a pedofil elkövetők megértésére tesz kísérletet. A berlini hatóságok közölték, hogy megvizsgálják a szervezetet - írták.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató