2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kirúgták Törley Katalint is a Kölcsey Gimnáziumból

Picsogásba kezdett a Telex nevű szennyoldal.

Kedden hivatalossá vált, hogy Törley Katalint is elbocsátották a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium tanári karából - írják.

Törley Katalin franciatanár pénteken nem volt bent az iskolában, amikor a tankerület munkatársai átadták a felmondólevelet a kollégáinak, és négy napja várta, hogy a postás kézbesítse a neki címzett levelet - írja a Telex.

„Aznap többszöri telefonos kérdésemre sem sikerült információt kapnom arról, pontosan mi áll a nekem címzett levélben” – írja Törley a kedd este kiküldött közleményében.

Miután a Magyar Posta még kedden sem kézbesítette a dokumentumokat, megpróbálta személyesen átvenni azokat a tankerületnél - közölte a tanár, akit többször figyelmeztettek, hogy hagyjon fel a polgári engedetlenséggel.

„Ez nem járt sikerrel, ugyanakkor a hivatal pár emberséges munkatársának segítségével a következő információkhoz juthattam: a kézbesítés napjáig munkaviszonyom még fennáll, azonban utána – a szóbeli közlés szerint valóban rendkívüli felmondást tartalmazó határozat átvételével – a munkaviszonyom megszűnik” – írja Törley.

A felmondásáról szóló határozatot a dokumentum kézhezvétele után jogi úton fogja megtámadni. Szerdán pedig a polgári engedetlenség keretében nem veszi fel a munkát, és ezt a határozat kézbesítéséig folytatni kívánja - közölte a Tanítanék Mozgalom vezetője.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató