2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Oroszország megbírságolta a TikTokot, mert nem távolította el az LMBTQ-propagandát

Durván 21 millió forintra bírságolták a videóközlő applikációt.

Egy orosz bíróság több millió rubeles pénzbüntetést szabott ki a TikTok közösségi videomegosztóra, amiért nem távolította el az LMBTQ-propagandát törvényellenesen népszerűsítő tartalmakat. A kínai ByteDance technológiai céghez tartozó, világszerte népszerű TikTokra hárommillió rubel (21 millió forint) összegű büntetést szabtak ki. Hírügynökségi értesülések szerint a vádiratban azt kifogásolták, hogy

a TikTok „a hagyománnyal szembemenő értékeket, az LMBTQ-mozgalmat, a feminizmust és a tradicionális szexuális értékek eltorzult megjelenését népszerűsítette” felületén.

A nagyobb külföldi technológiai cégeket és tartalommegosztó oldalakat már többször is intették a törvény tiszteletben tartására, amelynek megsértéséért akár 15 év szabadságvesztés is kiszabható. Az Interfax orosz hírügynökség tudósítása szerint a TikTok egyik képviselője a tárgyalás során követelte az eljárások megszüntetését.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség emellett közölte, hogy a Wikipedia internetes enciklopédiát tulajdonló Wikimedia Alapítványt szintén négymillió rubelre büntették, mert – akárcsak a vádak szerint a Twitch – nem törölte az orosz háborúról megosztott „hamis” adatokat.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató