2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Visítanak az ukránok és a Nyugat: Musk szavazást írt ki, hogy mi legyen Ukrajnával

Alaposan beletenyerelt Elon Musk a nemzetközi politikába.

Elon Musk úgy gondolta, jó ötlet lesz a Twitteren szavazást kiírni arról, hogy mi legyen a Krím sorsa, majd azt is megszavaztatta, hogy a Donbaszban és a Krímben élőknek saját maguk kellene-e népszavazáson dönteni, melyik országhoz akarnak tartozni.

Arról is írt, szerinte a háború legvalószínűbb végkifejlete az, hogy a Krím Oroszország része marad, Ukrajna, semleges ország lesz továbbra is, az elcsatolt területeken pedig az ENSZ felügyelete mellett valódi népszavazást tartanak, Oroszország pedig kivonul, ha valóban az lesz a nép döntése. De mivel Oroszország lakossága a többszöröse Ukrajnáénak, szerinte az ukránok nem nyerhetik meg a háborút.

Nem csoda, hogy ukrán oldalon jókora felháborodás fogadta Musk helyzetelemzését, a berlini ukrán nagykövet, Andrij Melnyik egyszerűen annyit írt:

„bazdmeg, Elon, ez az én diplomatikus válaszom”.

Volodimir Zelenszkij reakciója még a kimondottan finomak közé tartozott: az ukrán elnök válaszul arról indított Twitter-szavazást, ki melyik Muskot szereti jobban, aki Ukrajnát támogatja, vagy aki Oroszországot.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató