2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Harmincnyolc embert, köztük sok gyereket ölt meg egy volt rendőr Thaiföldön

Legalább harmincnyolcan meghaltak egy thaiföldi óvodában, ahol egy volt rendőr rendezett ámokfutást. Tüzet nyitott és késsel támadt áldozataira, írja a BBC. Huszonhárom gyermek lehet az áldozatok között, közülük a legfiatalabb kétéves.

A férfi egy bangkoki rendszámú, fehér Toyota pick-uppal menekült el az ország északkeleti részén lévő Nong Bua Lamphu városában. Később rálőtt az út mentén állókra is. A támadó hazament, ahol aztán megölte a feleségét és a gyerekét, majd magával is végzett.

Az indítékról egyelőre hivatalosan semmit sem tudni, de helyi sajtóértesülések szerint a rendőrt nemrég elbocsátották az állásából, kábítószerrel összefüggő bűncselekmények miatt folyt ellene eljárás. Az egyik helyi tévé egy pedagógusra hivatkozva arról számolt be, hogy a támadó gyereke is az oktatási intézménybe járt.

Prayuth Chan-ocha miniszterelnök részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és azonnali vizsgálatot rendelt az ügyben.

A BBC megjegyezte, hogy Thaiföldön viszonylag ritkán fordulnak elő hasonló esetek. Legutóbb 2020-ban egy katona huszonegy embert megölt és sokat megsebesített Nakhon Ratchasima városában.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató