2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Kamu Geri elbukott: levélben kérte a katasztrófavédelem segítségét a kukások sztrájkja miatt

Csütörtök hajnalban Karácsony Gergely, az alkalmatlan főpolgármester (akinek már a Gyurcsány is elengedte a kezét) személyesen látogatott el a hulladékrakodók telephelyére, ahonnan az elmúlt napokban az elégedetlenség kiindult. Egy, az Index birtokába került levélben foglaltak szerint a főpolgármester a katasztrófavédelemhez fordult segítségért, hogy elkerülje a súlyos közegészségügyi kockázat kialakulását.


 
Mint ismert, kedden és szerdán a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Ecseri úti telephelyén dolgozók nem vették fel a munkát, béremelést követelnek.  A hulladékszállítók és a cég vezetősége folyamatosan tárgyaltak az elmúlt napokban - eddig eredménytelenül. 

Az Index birtokába került a főpolgármester szerdai keltezésű levele, amelyben Budapest vezetője Varga Ferenc  tűzoltó dandártábornokhoz, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósága vezetőjéhez fordul segítségért. Karácsony Gergely ebben egyebek mellett azt írja: 

A munkáltató képviselői a munkavállalók által választott küldöttekkel egyeztetéseket folytatnak, de jelen pillanatban a holnapi napon sem látom garantáltnak azt, hogy a közszolgáltatás részét képező hulladékgyűjtés érdekében a hulladékszállító célgépek kifutnak a BKM FKF telephelyeiről, ami pedig már olyan mértékű hulladékfelhalmozódást eredményez, ami álláspontom szerint súlyos közegészségügyi kockázat kialakulását jelenti.

Karácsony Gergely levelében kezdeményezi, hogy 

A FŐVÁROSI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG A SZÜKSÉGELLÁTÁS MEGSZERVEZÉSÉRŐL ÉS ELVÉGZÉSÉRŐL GONDOSKODJON AZON IDŐRE, AMÍG A BKM FKF MUNKAVÁLLALÓI A MUNKÁT ÉRDEMBEN NEM VESZIK FEL.

A Blikk információi szerint Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere  csütörtök hajnalban személyesen is megjelent a munkabeszüntetés helyszínén, ahol azt mondta, hogy 

A FŐVÁROS A JELENLEGI HELYZETBEN MINDEN DOLGOZÓNAK BRUTTÓ 200 EZER FORINTOS EGYSZERI PÉNZT TUD ADNI A REZSIDÍJAK KOMPENZÁLÁSÁRA.




Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató