2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kivégeztette magát a lelki fájdalmai miatt

Hat évvel ezelőtt Shanti De Corte túlélt egy brüsszeli terrortámadást, de már korábban is lelki gondokkal küszködött, és azóta sem tudott úrrá lenni ezeken. Erre rakódott rá a terrortámadás traumája, ami elég indok volt a 23 éves nőnek és Belgiumnak is, hogy meghaljon.

2016. március 22-én Shanti De Corte a Zaventem repülőtér indulási csarnokában tartózkodott amikor az iszlamista terroristák robbantottak, az akkor 17 éves flamand lány csak néhány méterre volt tőlük. Traumatizáltan jött ki a támadásból, és a diákokat gondozó iskolapszichológus megerősítette, hogy már a támadást megelőzően is komoly pszichés problémái voltak, ezért pszichiátriára utalta.

A fiatal nő állapotán azonban nem segített az intézményben eltöltött idő és megszüntethetetlen lelki fájdalmakra hivatkozva elkezdett beadni kérvényeket eutanáziára. Ezeket folyamatosan elutasították, azonban idén áprilisban végül két pszichiáter igent mondott az eutanáziára, amit május 7-én végre is hajtottak.

Az illetékes bizottság azt állította, hogy tiszteletben tartották a törvényeket, és a fiatal nő valóban olyan elviselhetetlen lelki fájdalmakkal küzdött, hogy a kérésére igent kellett mondani. Több forrás szerint is az antwerpeni ügyészség vizsgálatot indított az ügyben, ezt viszont utóbbi részéről nem erősítették meg.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató