2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Liberális szülők és gyerekeik együtt balhéznak az egyik tankerületi központ előtt

Több százan lehetnek azon a demonstráción, ami a Külső-Pesti Tankerületi Központ Üllői úti épülete előtt kezdődött pénteken reggel. A kispesti Karinthy Frigyes Gimnázium 24 tanára szerdán részt vett a polgári engedetlenségben, és most személyesen a tankerület vezetőjétől szeretnék átvenni a nekik szóló hivatalos figyelmeztetést.

A járdára piros festékszóróval azt festették fel, hogy „ki fog tanitani?”. A tanárokkal együtt érkező szülők tapsoltak és azt skandálták, hogy „nincs tanár, nincs jövő”, „veletek vagyunk”, „ne rúgjátok ki a tanárainkat”. A tanárok előtt egy transzparensen a tankerületi igazgató nevére utalva a „Rábel Tornya” felirat olvasható.

Hatalmas erőt ad ez a nagy kiállás, mondta a sajtónak Barta Beáta tanár. Ha a nekik szóló levélben figyelmeztetés van, akkor is folytatni akarják a tiltakozást, mert szerintük „nem lehet úgy tovább élni, hogy megmondják, mit csináljunk”.

Egy idő után kinyitották a hivatal ajtaját és a tanárokat kettesével engedik fel az irodába. Zárt ajtók mögött vehetik át a nekik szóló hivatalos levelet. Úgy tudni, hogy a tanárok szándékával ellentétben nem Rábel Krisztina tankerületi igazgató fogadja őket.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató