2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Donald Trump felszólította az ukrajnai konfliktusban érintett valamennyi felet, hogy mielőbb üljenek tárgyalóasztalhoz

A korábbi amerikai elnök felszólította az ukrajnai konfliktusban részt vevő valamennyi felet, hogy mielőbb üljenek tárgyalóasztalhoz. Ezt egy nevadai gyúlésen mondta.

"És most itt van (a konfliktus) Oroszország és Ukrajna között. <...> Azonnali tárgyalásra kell jutnunk, hogy a háborút békésen befejezzük..." - mondta. Ellenkező esetben - tette hozzá Trump - egy harmadik világháború vár a világra.

"Most egy olyan háború folyik Oroszország és Ukrajna között, amelyben még mindig több százezer ember halhat meg. Azonnali tárgyalásokra kell törekednünk a háború békés befejezéséről, különben eljutunk a harmadik világháborúhoz"

Trump beszélt Biden pusztításáról is:

"A demokraták kormányzása alatt a benzin ára Nevadában 100 százalékkal emelkedett" - mondta Trump. "Két évvel ezelőtt minden olyan jó volt az országunkban, most pedig darabokra hullik. Szétesik. Most a benzin, ma 5 dollár... 5,54 dollár gallononként."

Utalt arra is, hogy 2024-ben újraindul az elnökválasztáson, és az elnökjelöltségéről azt mondta: "lehet, hogy újra meg kell tennünk", mire a tömeg "Trumpot akarjuk" skandálása kezdett.

A Kremlben szeptember 30-án került sor a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságok, valamint a Zaporizzsjai és a Herszon régió Oroszországhoz való csatlakozásáról szóló megállapodások aláírására. Az ünnepségen Vlagyimir Putyin elnök kijelentette, hogy Moszkva felszólította a kijevi rezsimet, hogy azonnal hagyjon fel minden ellenségeskedéssel és térjen vissza a tárgyalóasztalhoz.

Volodimir Zelenszkij ukrán vezető a maga részéről később elutasította a Putyinnal való párbeszédet.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató