2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Megfenyegette Magyarországot az új budapesti amerikai nagykövet

A magyar társadalom és a civil szféra is visszautasítja a befolyásolási kísérleteket – jelentette ki Kiszelly Zoltán, a Századvég Politikai Elemzések központjának igazgatója a HírTV vezércikk című műsorában. 


A politológus ezt arra reagálva mondta, hogy David Pressman,

az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete gyakorlatilag megfenyegette Magyarországot.

Hazánk és Törökország ugyanis nem fogadta el Finnország és Svédország NATO-csatlakozását. Erre David Pressman úgy fogalmazott, reméli, nincs szükség nyomásgyakorlásra.

Kiszelly Zoltán nyomatékosította: a magyar parlament dolga, hogy erről döntsön, azért szavaztunk a képviselőkre, hogy ők a mi nevünkben hozzák meg ezeket a döntéseket.

Az igazgató hangsúlyozta, vissza kell utasítani az ilyen beavatkozási kísérleteket: akkor is, ha guruló dollárral és ha burkolt fenyegetéssel jönnek.  

Hozzátette: ha nem utasítjuk vissza egy baráti ország nagykövetének az ilyen típusú kijelentését, akkor a továbbiakban is előfordulhat hasonló eset. 

A Századvég igazgatója arra is rávilágított, már maga a nagykövet személye is provokáció a deep state részéről, utalva arra, hogy David Pressman egy homoszexuális házasságban élő férfi, örökbefogadott gyerekekkel. 

Kiemelte:

 erős Magyarországban kell gondolkodnunk, mely egy erős Amerika szövetségese, de nem az alárendeltje. 

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató