2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

MSZP-s PSZ-alelnök: Amit a kormány csinál, polgárháborús állapot kialakulásához vezet

A Karinthy Frigyes Gimnázium 24 tanára pénteken személyesen vette át a tankerületi igazgatótól az elbocsátásra figyelmeztető levelet. Egyikük, Berta Beáta azt mondta, hétfőn egyeztetnek arról, hogy a fenyegetés ellenére folytatják-e a tiltakozást.



„Abban maradtunk, hogy most hétvégén kicsit mindenki lenyugszik, elgondolkodik, hogy kinek mi fér bele, és aztán egyeztetünk. Nyilván mindenkinek magának kell meghoznia az egyéni döntést. De egyeztetünk és valamilyen közös megoldásban gondolkodunk alapvetően. Az biztos, hogy szeretnénk folytatni. Tehát nem itt van a vége” – mondta a gimnázium tanára.

Az MSZP-s Totyik Tamás úgy tudja, van olyan gimnázium, amely a tantestületének kétharmadát veszítheti el, ha a polgári engedetlenségben részt vevő valamennyi tanárt kirúgják.

„Jó lenne, ha a kormány felébredne, és valami olyan intézkedés sorozatot hozna, amivel a helyzetet meg tudja oldani, elsősorban a bérrendezés és a munkaterhek csökkenésében, mert ez az állapot nem fenntartható. Jó lenne, ha látná azt, hogy amit ők most csinálnak és tesznek, az nem a probléma megoldása, hanem

egy polgárháborús állapotnak a kialakulásához vezet”

– fogalmazott Totyik.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató