2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Több százan vonultak utcára Bécsben, hogy az Oroszország elleni szankciók feloldását követeljék

Emberek százai vonultak utcára a belvárosban, és követelték az Oroszország elleni szankciók feloldását, valamint Ausztria katonai és politikai semlegességének fenntartását. – írja az osztrák sajtó.


„Nincs támogatás a háborúskodóknak – az Európai Unió, a NATO, az USA”; „A semlegességért, az EU-ból való kilépésért, a barátságért Oroszországgal” - hirdették a tüntetés résztvevői plakátokkal. 

A demonstrálók a magas benzin-, villany-, gáz- és az élelmiszerárak miatt is felemelték a szavukat, az adókat és az inflációt is ellenzik. 

A megmozduláson Oroszország és Ukrajna zászlajait is látták néhány ember kezében.

Arra szólították fel a tiltakozó osztrákokat, hogy tudatosan szavazzanak az elnökválasztáson, amelyet ma, október 9-én tartanak.

A felszólalók szerint a jelenlegi kormány, különösen Alexander Van der Bellen elnök, csak „szíjhúzásra” szólíthatja fel a polgárokat, de nem tud hatékony krétát kínálni az energiaválság megoldására. Korábban Michael Brunner osztrák elnökjelölt azt mondta, hogy hatástalanságuk miatt fel kell oldani az EU oroszellenes szankcióit.

A közvéleménykutatások szerint a legnagyobb esélye a győzelemre a jelenleg is hivatalban lévő államfőnek, Alexander Van der Bellennek van, aki akár már az első fordulóban megszerezheti az újraválasztásához szükséges szavazatokat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató