2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

A java még csak most jön – állítja Medvegyev

A Kijev elleni rakétatámadás még csak a kezdet volt – közölte Dimitrij Medvegyev volt orosz elnök, Oroszország Biztonsági Tanácsának alelnöke.



„Az első epizód véget ért. Lesz még több is” – írta Medvegyev a Telegramon a Kijev elleni rakétatámadásról.

Hozzátette azt is, hogy véleménye szerint a mostani ukrán kormányzat „náci politikai rezsim, amely állandó, közvetlen, nyilvánvaló fenyegetést jelent Oroszországra nézve”.

Tehát úgy vélem, hogy a népünk és a határaink védelme mellett a jövőbeli cselekedeteink célja az kell legyen, hogy teljesen lebontsuk az ukrajnai politikai rezsimet

– írta Dimitrij Medvegyev.

A Kijev elleni rakétatámadás olyan lépés volt az oroszok részéről, amelyet hónapok óta nem lehetett látni. Az akcióval kapcsolatban Vlagyimir Putyin is megszólalt nemrég, és elárulta, hogy miért döntöttek a végrehajtása mellett. 

Vlagyimir Putyin hétfőn – többek között – azzal is megvádolta Ukrajnát, hogy fel akarják robbantani a Magyarországot is ellátó Török Áramlat gázvezetéket. Az orosz elnök azt mondta, hogy az ukránok ezenkívül a kurszki orosz atomerőművet is megpróbálták szabotálni, valamint azzal vádolta még őket, hogy az Északi Áramlat gázvezetéken is ők hajtottak végre szabotázst.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató