2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Elárverezték Göncz Árpád egykori villáját

Az állam 496 milliós kikiáltási áron hirdette meg Göncz Árpád köztársasági elnök egykori villáját szeptember végén, de az ingatlan majdnem ennek a duplájáért, 833,8 millió forintért kelt el végül.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. oldalán közzétett kiírás és az elérhető adatlap szerint a kétszintes (plusz alagsor és padlástér) ingatlan egy 1845 m2-es telken található, a II. kerület Vérhalom kerületrészében, környezetében jellemzően hasonló korú villaépületek, illetve 1970-80-as években épült 6-9 lakásos társasházak találhatók.



„Az ingatlanon található villaépület a négy Tóth fivér (Tóth Árpád hittantanár, dr. Tóth Ernő magánzó, Tóth Gábor dohánytőzsdetulajdonos és dr. Tóth Gyula hittantanár) megrendelése alapján 1936-ban épült neobarokk stílusban. 1939 tavaszán a Magyar Posztógyár Rt. a Tóth testvérektől megvette a házat, és egészen az államosításig kereskedőcsaládok laktak benne. Ezután Németh Miklós, a rendszerváltás előtti kormányfő a Belügyminisztérium Központi Gazdasági Főigazgatósága kezelésében lévő Vérhalom tér 7. szám alatti vendégházat jelölte ki a mindenkori miniszterelnök rezidenciájának, de ő nem költözött be. Végül tízéves mandátumának lejárta után, 2000 augusztusában Göncz Árpád köztársasági elnöknek utalták ki a reprezentatív villát, aki haláláig az ingatlanban élt.”, írják.

A II. kerületi Vérhalom téri kétszintes házhoz természetesen a telek, és ötmillió forint értékű ingóság is járt. Göncz és felesége 2000-től éltek az ingatlanban, halálukig. A 444.hu híre szerint a licit hamar felugrott 500 millió fölé, de az igazi verseny az utolsó órákban, szombat este alakult ki.

A II. kerületi Vérhalom téri kétszintes házhoz természetesen a telek, és ötmillió forint értékű ingóság is járt. Göncz és felesége 2000-től éltek az ingatlanban, halálukig. A licit hamar felugrott 500 millió fölé, de az igazi verseny az utolsó órákban, szombat este alakult ki.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató