2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Lukasenka is figyelmeztette az ukránokat

Az orosz média jelentése szerint Lukasenko fehérorosz elnök azt állítja, hogy előző nap nem hivatalos csatornákon keresztül figyelmeztették Minszket, hogy Ukrajna területéről csapást mérnek Fehéroroszországra.

A belarusz elnök figyelmeztette Ukrajnát:

"Úgy fogjuk csinálni, hogy ez lesz a Krími híd-2".

A válaszom egyszerű: Mondják meg Ukrajna elnökének és más őrülteknek, hogy az a "krími hid 2." lesz, ha legalább egy métert megérintenek szeretett területünkből a piszkos kezükkel" - mondta Lukasenko.

Lukasenka a fehérorosz-orosz csapatösszevonás bevetéséről

"Az uniós állam nyugati határainál tapasztalható súlyosbodás miatt megállapodtunk az Orosz Föderáció és a Belarusz Köztársaság regionális csoportosulás bevetéséről. Mindez a dokumentumaink szerint. Ha a fenyegetettségi szint eléri a jelenlegi szintet, mint ahogyan most is, akkor megkezdjük az uniós államcsoportosítás bevetését. Ennek a csoportosulásnak a magját a hadsereg, a Belarusz Köztársaság Fegyveres Erői alkotják. Tájékoztatnom kell Önöket, hogy a csoportosulás megalakulása megkezdődött. Azt hiszem, már két napja folyik. Parancsot adunk, hogy kezdjék meg ennek a csoportosulásnak a megalakítását.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató