2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Putyin megszólalt: ha nem hagyjátok abba, támadásunk ennél keményebb lesz

Ha folytatódnak az orosz területen elkövetett terrortámadások kísérletei, a válasz kemény és a fenyegetés szintjének megfelelő lesz - közölte Putyin.

 

 

Putyin: A kijevi rezsim már régóta terrorista módszereket alkalmaz.

Ma reggel a védelmi minisztérium javaslatára nagy erejű csapást mértek nagy hatótávolságú precíziós fegyverekkel Ukrajna energetikai, katonai és kommunikációs létesítményei ellen.

Amennyiben a területünkön továbbra is terrortámadásokat kísérelnek meg végrehajtani, Oroszország kemény és a fenyegetés szintjének megfelelő mértékű válaszlépéseket fog tenni.

Ha Kijev folytatja terrorista akcióit az Orosz Föderáció területén, Moszkva válasza kemény lesz – helyezte kilátásba Vlagyimir Putyin az orosz Biztonsági Tanács ülésén. Az orosz államfő szerint a kijevi rezsim megpróbálta felrobbantani a Török Áramlat gázvezetéket, az SBU pedig már három terrortámadást követett el a kurszki atomerőmű ellen. (RIA.RU)

A Guardian beszámolója szerint Putyin televíziós beszédében ismét Ukrajnát tette felelőssé a Kercsi hídi merényletért, „terrorcselekménynek” minősítve azt.

Oroszország ma nagy hatótávolságú rakétatámadást intézett Ukrajna energetikai, katonai és kommunikációs infrastruktúrája ellen, megtorlásul a hídtámadásért

– mondta. Putyin kijelentette azt is: „a válaszlépések ugyanolyan léptékűek lesznek, mint az Oroszországot ért fenyegetés. Abban az esetben, ha további terrorcselekményeket kísérelnek meg területünkön, Oroszország reakciója súlyos lesz.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató