2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Feltételek nélkül, egy összegben, azonnal kéri az uniós pénzeket a Fidesz

A Fidesz EP-képviselőcsoportja azt javasolja, hogy jövőre egy összegben az összes uniós forrást kapják meg a tagállamok, „az orosz–ukrán háború és az elhibázott uniós szankciók miatt”.

Az EUrologus blogra hivatkozva a hvg.hu felhívja a figyelmet arra, hogy az Európai Parlament Költségvetési Bizottsága hétfőn este szavazott a 2023-as uniós költségvetés parlamenti javaslatáról. A vitában felszólalt Deli Andor képviselő, aki azt mondta, hogy módosító javaslatokat adott be a párt annak érdekében, hogy 

 

az orosz–ukrán háború és az elhibázott uniós szankciók miatt kialakult válságra tekintettel valamennyi tagállam azonnal, mindenféle bürokratikus és politikai feltételek nélkül jusson hozzá minden uniós forráshoz.

A fideszes politikusok megemlítik, hogy a Költségvetési Bizottság elfogadta a párt EP-képviselőinek kezdeményezését arra vonatkozóan, hogy 2023-ban 10 millió euróval több pénzt kapjanak a fiatal gazdálkodók, és az Előcsatlakozási Támogatási Eszköz (IPA) költségvetését is növelnék, hiszen az ebből a forrásaiból részesülő nyugat-balkáni országoknak ugyanúgy szembe kell nézniük a növekvő energiaárak és aszály okozta gazdasági nehézségekkel, de nehezebb gazdasági helyzetben vannak, mint az uniós tagállamok. Az IPA-forrásokat a képviselők 45 millió euró kötelezettségvállalással és 22,5 millió euró kifizetéssel emelnék – fűzte hozzá az EUrologus.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató