2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Lavrov: Ezt a háborút az angolszászok irányítják

Az orosz külügyminiszter megszólalt.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kedden azt mondta, hogy az Egyesült Államok már régóta részt vesz az ukrajnai háborúban. „Nekem úgy tűnik, hogy az amerikaiak de facto már régóta részt vesznek ebben a háborúban” – mondta Lavrov az orosz állami televíziónak.

„Ezt a háborút az angolszászok irányítják”

, akik teljes mértékben ellenőrzik a Zelenszkij-rezsimet. A lengyelek és mindenféle baltiak pedig megpróbálnak csatlakozni hozzájuk.

Lavrov elmondta, hogy a tisztviselők, köztük a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője, John Kirby azt mondta, hogy az Egyesült Államok nyitott a tárgyalásokra, de Oroszország elutasította azokat.

Ez hazugság!”

– mondta Lavrov. „Nem kaptunk semmilyen komoly ajánlatot a kapcsolatfelvételre”.

Lavrov a Zelenszkijjel folytatott tárgyalások valószínűségéről: Nem zárom ki, de lehet, hogy megtiltotta magának. Attól függ, milyen hangulatban kel fel reggel, és mit fog csinálni. Ha Washingtonból vagy Londonból kap egy parancsot, talán azt mondja: "Igen!", és kitalálja, hogyan magyarázza meg az egészet. Ő színész, a másik oldalon elég sok művész van. Akárcsak egyébként azok, akik működtetik, manipulálják - mindannyian játszanak, játszanak valami nemes lovagot, akik felháborodnak azon, amit az Orosz Föderáció és az orosz hadsereg egy különleges katonai műveletben tesz.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató