2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Brutális rakétaeső zúdul teljes Ukrajnára ma is - nem bírja a légvédelmi rendszerük

Ukrajnai légvédelmi hálózat nem tud megbirkózni Oroszország tömeges rakétacsapásaival, - ukrán források jelentették.

"A légvédelmünk nem tud megbirkózni ennyi cirkálórakétával és kamikaze UAV-vel egyszerre, az orosz hadsereg szándékosan túlterheli a rendszerünket. A források robbanásokról számolnak be az Odessza / Vinnicja / Kijev régiókban, Rivne, Ocsakov, Nyikolajev, Zsitomir, Dnyipro és Krivoj Rog infrastrukturális létesítményeinél "

Ukrajna területére október 11-én 8:30-kor rögzített orosz rakétacsapások térképe.

A haditengerészet hajói ma reggel ismét Kalibr rakétákat indítottak a Kaszpi-tenger és a Fekete-tenger vizeiről Ukrajna kritikus infrastruktúrája ellen.

Emellett különböző források szerint a TU-95 stratégiai repülőgépek ismét részt vettek Kh-101 és Kh-555 rakéták indításában.

Zaporozsjében, Vinnicjában, Odesszában, Ocsakovban és Mikolajiv objektumokat találtak el.

Rakéták csapódtak be Kijevben, Odesszában, Ternopilban, Vinnicjában, Zaporozsjában, Ocsakivban és Mikolajivban.

Az rbc.ua szerint Zaporizzsjára (képen) 12 rakétát lőttek kora délelőtt. A találat közterületeket ért. Oktatási intézmények és egy rendelő rongálódott meg. 2 rakéta pedig egy autókereskedésbe csapódott. Egy ember meghalt.

A TSN.UA ARRÓL SZÁMOLT BE, HOGY LEMBERG, TERNOPIL ÉS IVANO-FRANKIVSZK IRÁNYÁBA IS TARTANAK RAKÉTÁK. ODESSZÁBAN, RIVNÉBEN, KRIVIJ RIHBEN, ZSITOMIRBAN ÉS KIJEV MEGYÉBEN IS ROBBANÁSOK HALLATSZANAK.

A rakétaveszély továbbra is nagyon magas országszerte. A katonai adminisztrációk vezetői arra kérik a lakosságot, hogy haladéktalanul menjenek biztonságos helyre.

Követjük az eseményeket, de az internet akadozása miatt, nehéz képeket és videókat szerezni már.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató