2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Borul a moslék: A Jobbik nagyjából leügynöközte Makizajt

„Nem zárható ki, hogy cserébe valamilyen ellenszolgáltatást kérnek” – írja a párt közleményében a külföldről érkező támogatásokról.

Ismeretes: Márki-Zay Péter, az április 3-án elbukott közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt  egy podcast-adásban kotyogta el, hogy az általa vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom

jelentős támogatásban részesült az Action for Democracy nevű amerikai szervezettől. 

Úgy látszik, hogy a külföldi finanszírozás nem csak a kormánypártoknál verte k a biztosítékot, az ellenzék soraiban is felhördülést okozott. A Jobbik egy Facebook bejegyzésben szállt bele – Márki-Zayt nem megnevezve – a korábbi miniszterelnök-jelöltbe, a külföldi pénzek elfogadása kapcsán. 

„Tiszta, átlátható és befolyásmentes közéletet! 

A hazánkba külföldről érkező támogatások vonatkozásában sok esetben nem zárható ki az, hogy cserébe valamilyen ellenszolgáltatást kérnek, vagy egyfajta függőségi viszony alakul ki, esetleg zsarolhatóvá válik az, aki a támogatást elfogadta” – olvasható a közleményben.

Hozzátették: „Jelenleg a pártok épp ezért nagyon helyesen nem fogadhatnak el külföldi támogatást, azonban mivel egyre több olyan szervezet jelent meg a politikában, amik hivatalosan nem pártok, de befolyással vannak vagy részt vesznek a választásokon, így szükségesnek tartjuk, hogy a törvény rájuk is vonatkozzon. Ezáltal garantálva a befolyásmentességet, mert a hazánk nem eladó!”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató