2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Horvát EP-képviselő ment neki von der Leyennek: "ez az emberiség történetének legnagyobb korrupciós botránya"

Mislav Kolakusic horvát EP-képviselő a Twitteren közzétett videójában támadja az Európai Bizottság elnökét, Ursula von der Leyent.

Az Európai Parlament képviselője szerint

"a 450 millió uniós lakosnak szánt 4,5 milliárd adag COVID-19 vakcina beszerzése az emberiség történetének legnagyobb korrupciós botránya".

Komoly következménye lehet a botrányos uniós vakcinabeszerzésnek. Hétfőn már az Európai Parlament koronavírussal foglalkozó különbizottsága is összeült Brüsszelben, és vizsgálni kezdte, milyen körülmények között született egyezség az oltóanyagokról. A vádak szerint ugyanis Ursula Von der Leyen SMS-ekben egyezett meg a Pfizer vezérigazgatójával a 35 milliárd eurós beszerzésről – számolt be róla az M1 Híradó.

A vádak szerint Ursula von der Leyen többször egyeztetett telefonon a Pfizer vezérigazgatójával a 35 milliárd eurós beszerzésről. Az továbbra is rejtély, hogy mi állt az SMS-ekben, az üzeneteknek ugyanis nyoma veszett.

Mislav Kolakusic egyébként hetekkel ezelőtt kiállt Magyarország mellett is. Felszólalásában azt hangsúlyozta, hogy nem igaz, amit a jogállami jelentés állít, miszerint nem érvényesülnek hazánkban az európai szerződésekben lefektetettek. Magyarország és Lengyelországon is sokan azt szeretnék, ami régen volt Európa - vélekedett.  

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató