2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Nem állnak le az oroszok: A dnyipropetrovszki régió energetikai infrastruktúráját sújtották

Az orosz hadsereg újabb csapást mért a Dnyipropetrovszki terület energetikai infrastruktúrájára - közölte Valentin Reznyicsenko, a régió katonai közigazgatásának vezetője a Telegramon.



"Újabb támadás a régió ellen. Immár harmadik napja egymás után, hogy az életfenntartó vállalkozásokra csapást mértek. Reggel az oroszok a Kamenszkij kerület energetikai infrastruktúráját támadták. Súlyos tűz és pusztítás van ott"

- írta a régió vezetője.

Reznyicsenko szerint az ukrán katasztrófavédelmi szolgálatok jelenleg is küzdenek a tűzzel. Ezt követően az energiaszektor megpróbálja helyreállítani a robbanás által megrongált berendezéseket.

Emellett a Szumi régió két járása áram nélkül maradt az orosz katonai csapások után - írta a régió közigazgatásának vezetője, Dmytro Zhyvitskyy a Telegramon.

"Most <...> még két tüzérségi támadás az infrastrukturális létesítményekre Szumi és Sosztka járásokban - vészhelyzet alakult ki, áramkimaradások lesznek" - pontosította a tisztviselő.

Hozzátette, hogy a hatóságok közzéteszik a gördülő áramkimaradások ütemtervét, amint azt "technikai szempontból" lehetséges lesz elkészíteni.

Az ukrán média kedden újabb robbanásokról számolt be. Egy nappal korábban az orosz hadsereg nagyszabású, precíziós fegyverekkel végrehajtott csapást mért az ukrán infrastruktúrára. A robbanások különösen Kijev, Vinnicja, Rivne, Dnyipro, Odessza, Mikolajiv és Lviv régiókban, valamint Krivij Rih, Ivano-Frankivszk és Zaporizzsja területén történtek.

(RIA Novosztyi)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató