2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Holnap megölöm az osztálytársam – írta egy zárt csoportban a 16 éves fiú, a TEK egyből érte ment

Szerda délután értesült a posztról a Terrorelhárítási Központ, este már el is kapták az íróját.

Holnap megölöm az osztálytársam – ezt a bejegyzést írta be szerdán egy anonim felhasználó egy angol nyelvű szélsőjobboldali zárt online csoportba – írja a police.hu. A cikk szerint egy felekezethez tartozó osztálytársról volt szó, a chatpartnerek pedig azt kérték tőle, hogy készítsen majd felvételt arról, ahogy megteszi.

A rendőrség szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerda délután kapott jelzést a bejegyzésről, majd beazonosították a posztolót, egy 16 éves fiút. Ezt követően a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodával (KR NNI) akcióba léptek, és még az este elfogták a fiút a Győr-Moson Sopron megyei tartózkodási helyén.

A 16 éves fiatalt emberölés előkészületének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd bűnügyi őrizetbe vették. A büntetőeljárást a továbbiakban a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság folytatja.

A rendőrség arra hívta fel a figyelmet, hogy mind a közösségi térben, mind a különböző chatfórumokon tett bejegyzések következményeket vonnak maguk után. "Felelőtlen, meggondolatlan kijelentéseket senki ne tegyen még az online térben sem! Számolni kell azzal, hogy egy esetleg könnyelmű bejegyzésnek is akár büntetőjogi vonzatai lehetnek" - írták.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató