2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Lebuktatjuk a patkányokat: Így szervezi a DK a komcsi pedagógusok tüntetéseit

Vadai Ágnes testvére az egyik csepeli szervezője a látszólag a pedagógusok béremeléséért kezdett pénteki “élőláncnak”.

A DK krokodilkönnyeket hullat a tanárokért: a párt képviselői ugyanis az Európai Unióban eközben azt próbálják megakadályozni, hogy megkapja a kormány a béremeléshez és még sok fontos intézkedéshez szükséges, Magyarországnak járó forrást.

DK-s aktivisták szervezik a pedagógusok melletti élőláncot, a DK-s politikusok pedig azt, hogy ne kapjanak pénzt a pedagógusok


A szervezők azt szeretnék, ha az akcióra minél több gyermeket elvinnének a résztvevők. Most nem zavaró nekik a politikába való belerángatásuk: Gyurcsány Ferenc legutóbbi csepeli látogatásakor cinikus módon gyerekekkel mutatták be, hogy nem szabad gyereksportra költeni a pénzt.

A DK szerint politikai légvár gyerekeknek sportlehetőségeket biztosítani: Gyurcsány szeptemberi csepeli akcióján ehhez szigethalmi focista gyerekeket állítottak be statisztának (fotó: Facebook)

“A megmozdulások már korántsem csak a tanárokról szólnak, fontos, milyen körülmények között tanulhatnak a gyerekeink. Engedjétek meg nekik, hogy ők is kiálljanak a jogaikért, támogassátok őket, hogy részt vegyenek az élőláncunkban  ” – írja a megmozdulásról az egyik szervező.


Vadai testvére lesz a párt egyik csepeli jelöltje

A Csepel.info úgy tudja, hogy Vadai Ágnes testvére lesz a DK egyik csepeli önkormányzati képviselőjelöltje 2024-ben. Informátoruk szerint ő lehet az országgyűlési jelölt is a későbbiekben. A DK helyi vezetője jelenleg Paál Géza, aki Gyurcsány Ferenc alkalmi testőreként alapozta meg karrierét. Információik szerint Horváth Gyulát, a DK korábbi polgármester-jelöltjét és frakcióvezetőjét ezzel együtt “nyugdíjazzák”. Ő nem rokona egyik magasrangú DK-s vezetőnek sem, és még csak testőrként sem exponálta magát.

A DK csepeli céljai közül most az a legfontosabb, hogy 2024-ben ők adják a polgármester-jelöltet, akinek

a feladata a több pártot megjárt, jelenleg momentumos Szabó Szabolcs megfúrása lesz.

A lap nem tud arról, hogy a csepeli MSZP-sek más politikusokhoz hasonlóan átmennének a DK-ba, de Takács Krisztián, az MSZP helyi elnöke is kiment Gyurcsány legutóbbi látogatásakor, hogy találkozzon a DK vezetőjével.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató