2024. április 24. - György
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

Visít a Soros-blog: Oroszbarát, meleg- és abortuszellenes képviselő lett az olasz parlament alsóházának elnöke

Az "oroszbarát, melegellenes politikust", Lorenzo Fontanát választották meg pénteken az olasz parlament alsóházának házelnökévé, egy nappal azután, hogy egy "fasiszta emléktárgyakat gyűjtő nacionalista" képviselő lett a szenátus elnöke, visít a Reuters. Ezt amúgy a 444.hu nevű szennyoldal szemlézte.

A jobboldali Liga képviselője szociálisan konzervatív, euroszkeptikus álláspontjáról ismert, és többször méltatta Vlagyimir Putyin orosz elnököt, 2018-ban például „ragyogó fénynek” nevezte „még nekünk nyugaton is”. Fontana a melegekben és a tömeges migrációban is fenyegetést lát, amelyek szerinte „kiirthatják Olaszország hagyományait.” Emellett nyíltan abortuszellenes álláspontot is képvisel - picsogják a Soros-blog firkászai.

Azt írják, hogy Fontana egy 1993-as antifasiszta és antirasszista törvény hatályon kívül helyezését is szorgalmazta, amely többek között bűncselekménynek tekinti a "faji vagy etnikai felsőbbrendűségen vagy gyűlöleten alapuló eszmék terjesztését". Emellett többször szorgalmazta az Oroszországgal szemben az ukrajnai Krím félsziget 2014-es annektálása után bevezetett uniós szankciók feloldását.

Hozzáteszik: rz az újabb választás jól rávilágít arra, hogy várhatóan hamarosan megalakul Olaszország második világháború utáni történelmének legjobboldalibb kormánya. Elemzők szerint Fontana kinevezése alááshatja Meloni azon ígéretét, hogy kormánya nyugatbarát lesz, és támogatja Ukrajnát az Oroszország elleni háborúban.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató