2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Greta Thunberg: Még soha nem voltam részeg

A Times Magazine-nak adott interjút nemrég Greta Thunberg svéd klímarettegő vezér. Ebben többek között arról is beszélt, hogy Donald Trump miatt egy ízben testőrök vették őt körül.

Greta Thunberg az interjúban elárulta, hogy nem szeret taxiba ülni, ha lehet, mindig gyalogol, azonban egyszer kivételt tett, miután Donald Trump volt amerikai elnök kipécézte őt a közösségi térben. Az akkor 17 éves lány több "halálos fenyegetést is kapott", ami arra kényszerítette, hogy biztonságiakat toborozzon.

„Volt egy időszak, amikor biztonsági őrök vigyáztak rám, de az csak néhány napig tartott” – mondta Greta Thunberg.

A háromszoros Nobel-békedíj-jelölt azt is elárulta, hogy nem iszik alkoholos italokat, és soha nem volt részeg.

Soha nem mennék el kocsmázni, és soha nem csinálnék semmi hülyeséget

– szögezte le Greta Thunberg, aki szerint ennek egyik oka szerinte az, hogy nem akarja, hogy bárki azzal dicsekedjen, ő volt az első ember, aki képes volt őt leitatni.

A Times a 19 éves svéd "klímaaktivistát" arról is kérdezte, felkeresett-e valaha más hírességeket, akik tinédzserkorukban lettek híresek – mint például Billie Eilish vagy Lily Allen –, és erre nemmel felelt a Daily Mail beszámolója szerint.
  
„Nehéz, mert bizonyos szempontból úgy érzem, hogy én csak egy aktivista vagyok. Tudjuk, hogyan kell sztrájkot szervezni, hogyan kell beszélni a politikusokkal. Nemrég valaki azt mondta nekem, hogy influenszer vagyok, de nem szeretem, ha így tekintenek rám” – fogalmazott.

Thunberg elismerte, hogy anyagi helyzete „nem fenntartható”, és elmondta, hogy egy barátja lakásában él.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató