2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Tóth Bertalan: Orbánnál teljes a zavar és a tanácstalanság

Az MSZP vashiányos politikusa aa Facebookon írta meg a magvas gondolatait.

„Orbán szerint ezeket a szankciókat nem demokratikus úton fogadták el, tartalmukban pedig a szankciókat »brüsszeli bürokraták« elszúrták. Azt viszont már nem tette hozzá, hogy Orbán Viktor és kormánya az Európai Unió által kivetett szankciókat egytől egyig megszavazta.

Orbán ugyanakkor egyetlen szót sem szólt az általa becsapott pedagógusok sztrájkjáról, a tüntetésekről, a pedagógusbérek emeléséről. Nem beszélt arról sem, hogy Varga Mihály és Matolcsy György közreműködésével hogyan értéktelenedik el a pénzünk, vagy arról sem, hogy még mindig nincs megállapodás a jogállamisági kérdésekben, ezért még mindig nem jönnek az uniós források.

A sodródásnak véget kell vetni, Orbán értékelésével szemben lenne lehetőség a megélhetési és gazdasági válság csökkentésére!

Mi, szociáldemokraták békét és biztonságot – jogbiztonságot és megélhetési biztonságot – akarunk! Béke és biztonság akkor lehet, ha Putyin csatlósai eltűnnek a hatalomból, Európa pedig nem barátkozik, nem engedékeny, hanem erőteljesen fellép az agresszióval és mindenfajta jogsértéssel szemben.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató